Mummon, ukon ja minun kuvat luovutetusta Karjalasta

Vanhoja- ja uusia kuvia luovutetusta Karjalasta

Image search results - "1918"
IMG_2172B.JPG
330 viewsKuvassa olevan oikeanpuoleisen talon jatkeena oli Viipurin Seurahuone. Taloa ei ole enään. Ehkä jossain kuvassa olevalla valkoisella alueella tapasi Toivo Kuula kohtalalonsa Vapunaattona -18. Voi olla, että oletus on väärä.
Toivo Kuulan tyttärenpoika MM kertoo kuitenkin Ilta-Sanomat lehdessä 2018.03.31 seuraavasti. "Kuula pakeni Seurahuoneen pihalle, jossa häntä ammuttiin päähän." Eli tuon tarinan mukaan oletukseni voisi pitää paikkansa.
Edit 04.12.2019. Kuula ammuttiin takapihalla siis poistu takaovesta.
IMG_2046B.JPG
314 viewsPietisen tehdas.
Wikipedia:
”Pietisen tehtaan kahakka oli Viipurissa toimineessa Pietisen puusepäntehtaassa 19. tammikuuta 1918 tapahtunut paikallisen suojeluskunnan ja punakaartin välinen aseellinen yhteenotto. Sitä on pidetty myös Suomen sisällissodan todellisena alkuna, vaikka varsinaisesti sodan katsotaan käynnistyneen vasta 27. tammikuuta. Välikohtaus sai alkunsa kun punaiset tekivät tarkastusta suojeluskuntalaisten asevarastona toimineeseen rakennukseen, jolloin yksi punakaartilainen sai surmansa. Tilannetta seurasi piiritys, joka huipentui laukaustenvaihtoon ja valkoisten pakenemiseen rakennuksesta. Tapahtumia seuranneina päivinä tilanne Viipurin läänissä laajeni nopeasti sisällissodaksi.” Jatka lukemista Wikipediassa!
   
2 files on 1 page(s)